Colette kozmetika - Blog

Bőrradír = peeling

Tudj meg többet a bőr radírozásáról

Miért jó a bőrt radírozni? Szükséges  vagy hanyagolható? Arcra vagy testre való?

Az egészséges, egyenletes, rózsás, selymes, puha tapintású bőrfeiszín biztosan a vágyaid közé tartozik. Ha még nem ilyen, akkor megnyugtathatlak, elérhető ez az állapot. Mivel már sokan kérdeztétek, hogy hogyan, milyen módon lehetséges ez, készítettem a bőrradírozásról egy összefoglalót.

A tavaszi időszak a legjobb, mert sok bőrápolási feladatra hívja fel a figyelmedet. Egyrészt több a napsütés, jön a jó idő, egyre lazábban öltözködünk, egyre több felületen mutatkozik meg a bőröd. Nincs ruha, ami eltakarja, ezért láthatóvá válnak azok a bőrproblémák (pl. az eltömődött pórusok, a szürke, fakó bőrszínt, hámlás, a pattanások megjelenése, a szárazan  hámló lábszár és a kellemetlen viszketést stb) amik, ha nem fordítottál rá figyelmet, a téli időszak miatt alakulhattak ki. Másrészt az egyoldalú, nem megfelelő, tápanyagokban hiányos táplálkozás, a friss levegőn valótartózkodás hiánya, a fűtés miatti száraz levegő,  a vízfogyasztás hiánya, a mozgás szegényebb időszak, a több rétegű, műszálas, kevésbé szellőző ruhadarabok viselése kialakíthatják az érzett problémát.Tapasztaltad boztosan, hogy ilyenkor bármit használsz (testápoló, arckrém) nem változik semmi.

Ahhoz, hogy a vágyott, sima, puha bőrélményed meglegyen, segíteni kell, hogy bőröd az optimális egyensúlyát fenntartsa, és megmaradjon a természetes megújuló képessége. Ezért ajánlott rendszeres időközönként (nem csak tavasszal) a bőröd radírozása, természetes megújuló képességének aktívan tartása.

Mit jelent a bőr természetes megújuló képessége? 25 éves korig, amikor (elvileg a csúcson vagyunk mindenben), jó egészségi állapotban, optimális életmódban élünk (tápanyagokban gazdag táplálkozás, megfelelő alvás, elegendő folyadékbevitel, kiegyensúlyozott életritmus, stresszmentes mindennapok, megfelelő mozgás, oxigéndús környezet, lelki harmónia) a bőrünkről 28 naponként szabályos ütemben leválnak az elhalt feleslegessé váló bőrsejtek. Életed során így több kg súlyú elszarusodott sejttől szabadulsz meg, azért, hogy bőröd alsó rétegében fokozatosan újak képződjenek. Ez a természetes bőrmegújítás folyamata. Szerveink közül az egyik a bőr, ami számtalanszor képes így megújítani önmagát.

Sok ok van, ami miatt viszont ez a megújulási folyamat zavart szenved (lelassul vagy felgyorsul). Ilyen okok lehetnek, amit a bevezetőben kicsit már részleteztem,  pl.: az időjárás változások (hideg, meleg) sugárzások (UV, HEV fény) külső mechanikai hatások (szűk ruha, cipő, folyamatos ülés), mozgásszegény életmód, zárt környezet (rosszul szellőző, mesterséges levegőjű szoba, légkondicionált helyiség) kevés oxigén (szmog, füst), dohányzás, stressz, öregedés, betegségek (anyagcsere betegségek, bőrbetegségek, hormonális változások, ételintolerancia ) hiányos bőrápolás, nem megfelelő bőrápoló termékek használata.

Bőröd  radírozása segítségével visszaállítható a megfelelő bőrmegújulás és ezáltal az ideális, vágyott bőrállapot. A radírozás történhet az arcon és a teljes testen,is. Végezhető otthon és professzionálisan (kozmetikában). Az alkalmazott technikák, anyagok vagy mechanikai úton ( fizikai hatáson alapulnak, ledörzsölik a bőrt) vagy hámoldással (amelyekben a gyümölcssavak, enzimek ph. kémhatásai érvényesülnek) működnek.

Házi praktikákkal, otthon is készíthetsz bőrradírokat melyekte  itt kaphatsz >>  tippeket.

Professzionális kozmetikai termékekkel egy intenzívebb és több oldalra ható segítség történik,  fellélegzik a bőr, mivel a szakszerűen (személyre szabottan a bőrödre) megválasztott termékekkel nem csak a bőrfelület újul meg, hanem a speciális technológia következtében a bőröd élő részéhez is eljutnak az aktív hatóanyagok, így komplexebb és tartósabb lesz az elért állapot.

Fontos! Bármilyen módszert és anyagot használsz, mindíg a bőrtipusodhoz kell választani. Csak ép, egészséges bőrfelületen alkalmazd a radírozást. Ha sérülés, ekcéma, bőrbetegség, gyulladás, égés vagy egyéb bőrelváltozás található, várd meg, míg bőröd meggyógyul. Komolyabb esetekben fordulj bőrgyógyászhoz.

Gyantázás, szoláriumozás, napozás után ne alkalmazd közvetlenül.

Ne vidd túlzásba, hetente 1x alkalmazd és csak rövid ideig.

Kérd, szakértő segítségünket, hogy biztosan a bőrödhöz megfelelő terméket válaszd.

Így a közelgő jóidőben már nem kell takargatnod érdes, száraz bőrödet. Könnyű, nyári ruháidban bátran sétálgathatsz az elismerő tekintetek kereszttüzében.:)

 

Címkék

Megosztás

Szóljon hozzá Ön is!

Tájékoztatjuk, hogy hozzászólása csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.


Ide kattintva elolvashatja az Adatvédelmi Tájékoztatót