Padlizsánkrém
Reggelire, vacsorára egyszerű és gyors fogások a különböző zöldségkrémek (pl.cukkinikrém, hummus, zakuszka, ajvár, padlizsánkrém, paprikakrém stb.).Ha reggelire fogyasztod, készítsd el előző este, így pillanatok alatt egészséges, finom reggelit tudsz varázsolni majd az asztalra. Kedvencünk a padlizsánkrém, amit a következő képpen készítünk.
Hozzávalók:
1 db nagyobb, kisült padlizsán húsa
0.5 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
csipet só
fehérbors (őrölt)
házi készítésű majonéz (izlés szerint változhat a mennyisége). Ki is hagyható a receptből tojásérzékenység esetén, úgy is nagyon finom.:)
A fogyasztáshoz:
pirítós, vagy nyers zöldséghasábok, saláta
Elkészítés: Úgy az igazi, ha jóidőben, kint a kertben a faszénen meggrillezett padlizsán belsejét használod ( a füstös íz még pikánsan finomabbá teszi).:) Ha ez nem lehetséges, akkor otthon, hagyományos módon a félbevágott padlizsánokat, 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütöd. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágd vagy reszeld le, a fokhagymát törd át. Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy fakanállal kapard ki és törd össze. Ízlés szerint sózd, borsozd, add hozzá a lilahagymát, fokhagymát, majonézt, és kavard össze krémesre.Érleld 1 éjszaka a hűtőben.Pirítossal, vagy zödséghasábokkal (pl.zellerszár, paprika, sárgarépa, retek,saláta stb.) fogyaszthatod az elkészült padlizsánkrémet.
Szóljon hozzá Ön is!
Tájékoztatjuk, hogy hozzászólása csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.