Colette kozmetika - Blog

Bőrszépítő reggelik 3.

Padlizsánkrém
 
Reggelire, vacsorára egyszerű és gyors fogások a különböző zöldségkrémek (pl.cukkinikrém, hummus, zakuszka, ajvár, padlizsánkrém, paprikakrém stb.).Ha reggelire fogyasztod, készítsd el előző este, így pillanatok alatt egészséges, finom reggelit tudsz varázsolni majd az asztalra. Kedvencünk a padlizsánkrém, amit a következő képpen készítünk.
 
 
Hozzávalók:
1 db nagyobb, kisült padlizsán húsa
0.5 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
 csipet só
fehérbors (őrölt)
 házi készítésű majonéz (izlés szerint változhat a mennyisége). Ki is hagyható a receptből tojásérzékenység esetén, úgy is nagyon finom.:)
 
A fogyasztáshoz:
pirítós, vagy nyers zöldséghasábok, saláta
 
Elkészítés: Úgy az igazi, ha jóidőben, kint a kertben a faszénen meggrillezett padlizsán belsejét használod ( a füstös íz még pikánsan finomabbá teszi).:) Ha ez nem lehetséges, akkor otthon, hagyományos módon a félbevágott  padlizsánokat, 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütöd. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágd vagy reszeld le, a fokhagymát törd át. Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy  fakanállal kapard ki és törd össze. Ízlés szerint sózd, borsozd, add hozzá a lilahagymát, fokhagymát, majonézt, és kavard össze krémesre.Érleld 1 éjszaka a hűtőben.Pirítossal, vagy  zödséghasábokkal (pl.zellerszár, paprika, sárgarépa, retek,saláta stb.) fogyaszthatod az elkészült padlizsánkrémet.
 
 

Címkék

Megosztás

Szóljon hozzá Ön is!

Tájékoztatjuk, hogy hozzászólása csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.


Ide kattintva elolvashatja az Adatvédelmi Tájékoztatót