Colette kozmetika - Blog

Egészséges bőrtáplálás 4.

A sütőtök egészséges, kívül és belül is megszépít

Egy fél csésze sütőtök körülbelül 3 gramm rostot tartalmaz. Nagyon tápláló, vitamin és ásványi anyagokban gazdag.Jó magnéziumforrás, javíthatja a hangulatot.

Magas az antioxidáns-tartalma.

A sütőtökben lévő anitoxidánsok, így az alfa-karotin vagy a béta-karotin képesek semlegesíteni a szabad gyököket és ezzel megakadályozzák a sejtek károsodását, ezzel csökkenti a rák kockázatát. A béta-karotin a szervezetben A-vitaminná alakul át, az A-vitamin pedig elengedhetetlen az egészséges látáshoz. A sütőtök jó forrása a luteinnek és a zeaxantinnak is, amelyek védelmet nyújthatnak a szürkehályog ellen.

Növeli az ellenállóképességet

A sütőtökben sok a béta-karotin, ami a szervezetedben A-vitaminná válik, ez segít a fertőzések leküzdésében. Szintén magas a C-vitamin tartalma, ami növeli a fehérvérsejt termelést, hatékonyabbá válik az immunrendszered, illetve gyorsul a sebek gyógyulása is.

Javítja a látást.

Gyakori probléma, hogy idősebb korban romlik a szem. A megfelelő tápanyagok fogyasztásával csökkenhet ennek a kockázata. Itt is a béta-karotin, illetve az ebből létrejövő A-vitamin játszik kulcsszerepet.

Segíti a fogyókúrát

Tápanyagokban gazdag élelmiszer, de ennek ellenére hihetetlenül alacsony kalóriatartalmú. Így jóval többet fogyaszthatsz belőle, mint más szénhidrát forrásokból (rizs, burgonya, stb.). A rostok miatt a sütőtök enyhíti az éhségérzetet.

Erősebbé teszi a szívet

A kálium, a C-vitamin, a rostok és az antioxidánsok együttesen járulnak hozzá, hogy a tested motorja jobban dolgozzon. Csökkenti a rossz koleszterinek szintjét, így védi az érrendszeredet, emiatt is kisebb a szívbetegségek veszélye.

Egészségesebb lesz a bőr

A benne lévő béta karotin ,C- és E-vitaminnak köszönhetően a bőr is egészségesebbé válhat,. A szervezetedbe kerülő karotinok ugyanis segítenek megvédeni bőrödet a káros UV sugaraktól.

A sütőtököt a szépségipar is használja kozmetikai termékekben, kezelésekben.

 

Ismerd meg sütőtökös bőrTÖKéletesítő kezelésünket  Itt >>    és ha kipróbálnád, kérj időpontot!

 

 

Megosztás

Szóljon hozzá Ön is!

Tájékoztatjuk, hogy hozzászólása csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.


Ide kattintva elolvashatja az Adatvédelmi Tájékoztatót