Colette kozmetika - Blog

Harc a pattanások ellen

Harc a pattanások ellen

Régóta kűzdesz ellene? Eddig nem segített semmi?

A világon rengeteg ember szenved az arcbőrön, illetve a testfelület több részén megjelenő mitesszerektől,  pattanásoktól. A tiniket gyakrabban érinti, de a felnőtt korosztály egy része is szenved tőle. A pattanás többféle típusa ismert, de bármelyikről is van szó, nem nagyon szeretjük. A sikeres harc titka, hogy tudd, Neked melyik típus jelenik meg a bőrödön és ismerd a megfelelő kezelési módszert.

Mi okozza a fenti tüneteket?

Hormonális változások hatására túlzott faggyútermelés alakul ki, ami zsíros bőrt és mitesszerek megjelenését okozza. Ez gyakran együtt jár a kitágult pórusokkal, megvastagodott bőrfelszínnel.

Bizonyos baktériumok (pl. corynebaktériumok) hatására a faggyúban az átlagnál sokkal több mennyiségű zsírsav halmozódik fel, amely a faggyúmirigyek falának megrepedésével a bőr irharétegébe kerül, ez okozza a gyulladást. Akne-nak nevezzük a faggyúmirigyek gennyes gyulladását.

A pattanások kialakulását számos külső és belső tényező okozhatja. A túl fűszeres, zsíros ételek fogyasztása, szennyezett, füstös helyen töltött hosszú idő, számos gyógyszer, a vegyszerek, gyomorproblémák, stressz, ételérzékenység, keringési zavarok, vitaminhiány, hormonális változás, mind-mind szerepet játszhat a pattanások megjelenésében. Belső tényezők hatására is kialakulhat, például hormonváltozások, stressz, ételérzékenység.  

Hogyan kezeld?

A mitesszerek eltávolításával és a pattanások kezelésével érdemes kozmetikus szakemberhez fordulni. Ugyanis fontos, hogy kezelésük után ne maradjon vissza látható szöveti elváltozás. A kezelésnél az első lépés a bőr egészségének javítása (egyensúlyba hozása) és megtartása. Ehhez hatékony, professzionális orvosi tisztaságú klinikai bőrápolási rendszer szükséges. Az üzletekben kapható termékek csak a bőr felszíni rétegére hatnak. Az optimális bőregészséget pedig az élő szövet megcélzásával érhetjük el. 

A Colette kozmetikában kimagaslóan hatékony termékekkel kezeljük  a pattanásos, zsíros, tág pórusú, mitesszeres bőröket, melyek eredményesen és fájdalom nélkül harcolnak a pattanások ellen. A készítményekben lévő növényi hatóanyagok  a szalicilsav keverék, a Granactive peptid, a B6 vitamin, gyulladásgátló és antimikrobiális összetevők megelőzik az újabb pattanások kaialakulását, hidratálnak, csökkentik a fénylést, felszívják a felszíni felesleges faggyút és mélyen tisztítják a pórusokat.   Az általunk használt bőrápolási termékek viszont nemcsak az aknét tartják kordában klinikai eredményekkel igazoltan, hanem a bőr egyensúlyát is biztosítják és nyugtatják az irritációt.  Nincs gőzölés, nincs, vagy csak minimális a nyomkodás, nincs fájdalom! Az eredmény 1-2 hét után már  látványos.

NEKED IS LEHET GYÖNYÖRŰ BŐRÖD! Mit kell tenned? Hívj fel és kérj időpontot. Az első találkozás alkalmával diagnosztizáljuk a bőrt és kezelési javaslatot teszünk. Kiválasztjuk a számodra  legmegfelelőbb anyagokat és eszközöket, majd  javaslatot kapsz az otthoni ápolásra is.

Az otthoni termékválasztásban segítünk, mert fontos a megfelelően és helyesen végzett bőrápolás. Fontos! A rosszul megválasztott bőrápolási eszköz miatt a pattanásos, mitesszeres bőr állapota tovább romlik.

Címkék

Megosztás

Szóljon hozzá Ön is!

Tájékoztatjuk, hogy hozzászólása csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.


Ide kattintva elolvashatja az Adatvédelmi Tájékoztatót