Colette kozmetika - Blog

Méregteleníts

5 módsszer arra, hogyan méregtelenítsd bőrödet

A méregtelenítés nem csak a testnek tesz jót – a jó hír az, hogy a bőrnek is fantasztikus! Nem csak az a fontos, hogy mit viszünk be a testünkbe, hanem az is, hogy a lerakódott toxinokat onnan kivezessük. A detox kezelések nem csak tisztítják a bőrt, de az általános egészségi állapotnak is jó alapot adnak. Íme 5 módszer a bőr méregtelenítésére, a friss megjelenés biztosítására.

01. Igyál sok vizet! A bőséges vízfogyasztás a bőr tisztításának egyik kulcsfontosságú lépése. Ez a bőr hidratáltság növelésének és a toxinok kivezetésének egyik legkönnyebb eszköze. Tudományos kutatások szerint átlagosan napi három liter kellene, hogy legyen a vízbevitelünk. Turbózd fel a vizet, adj hozzá pár cseppnyi folyékony klorofillt. Ezzel hatékonyabbá teszed az oxigénszállítást a szervezetben, amitől aztán frissebbnek érzed magad és frissebbnek is látszol majd.

02. Az vagy, amit megeszel. Az elfogyasztott étel megválogatása a méregtelenítés másik könnyű módszere. Ne egyél olyan ételeket, melyektől pang a bőr – például fűszeres ételek, alkohol, koffein, finomított cukor -, így elkerülheted a toxinok felhalmozódását. Ez persze nem azt jelenti, hogy néha-néha nem ehetsz a kedvenc egészségtelen fogásodból; arra figyelj, hogy mi az, ami rendszeresen bekerül a szervezetedbe. Mi a 80/20-as általános szabályt tartjuk helyesnek.

03. Vértezd fel magad probiotikumokkal. A probiotikumok étkezésbe iktatásáról bebizonyították, hogy kívülről és belülről is méregtelenítő hatást gyakorol. A probiotikumoknak hála a belek mozgása rendszeressé válik, és támogatják az erős immunrendszert. Ezek a kulcsfontosságú összetevők fő szerephez jutnak, ha a toxinmentes bőr a tét. Többek között probiotikumokat tartalmaz a joghurt, a tej, a fekete csoki, a savanyúság és az olívabogyó.

04. Szépülj a kádban. Mindösszesen néhány összetevőt kell a fürdővízbe keverned, olyan hatóanyagokat, melyek méregtelenítenek és tisztítják a pórusokat. A toxinok, a különböző organizmusok és a szappanmaradványok elpusztításának elősegítésére adj a fürdővízhez két csésze Epsom-sót (keserűsót) és negyed csészényi szódabikarbónát. A méregtelenítő hatás mellett ezek az összetevők nyugtatják az irritált bőrt, és emelik a magnéziumszintet. Még fokozhatod a hatást, ha a kedvenc illóolajodból is csepegtetsz a vízbe – és miközben

05. Izzadj! Naponta legalább 30 percnyi edzéssel nagyszerűen karban tarthatod bőrödet és testedet. A toxinok kiizzadása igen könnyű módja annak, hogyan tisztítsd teljesen természetes módon a bőrödet. A mozgás emellett csökkenti a stresszt, ami visszahat a bőrre is, javítja annak állapotát. Ne felejtsd el edzést után kímélő lemosóval megtisztítani arcodat, amely eltávolítja a szennyeződést és a faggyút, és egyensúlyban tartja a bőr érzékeny pH-ját. (forrás:Image skincare)

 

Címkék

Megosztás

Szóljon hozzá Ön is!

Tájékoztatjuk, hogy hozzászólása csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.


Ide kattintva elolvashatja az Adatvédelmi Tájékoztatót