Colette kozmetika - Blog

Otthoni szőrtelenítés

Melyik a jó megoldás?

Sokféle lehetőség létezik, de sajnos az otthoni szőrtelenítésre 100%-ban tökéletes módszer nincsen. A következőkben megpróbáljuk összefoglalni, amit érdemes róluk használatuk előtt megtudnod.

 

Az alábbi 5 lehetőség alternatívája lehet a professzionális gyantázásnak.

 

1.Borotválás.(felületi szőreltávolítás)

Előny: gyors, akár naponta el lehet végezni. Könnyű, bárki meg tudja csinálni. Fontos! Lehetőleg fürdés után, a törölköző száraz bőrön kell elvégezni. Első lépés a fertőtlenítés legyen. Lentről felfelé irányba. Kevésbé kellemetlen érzés.

Hátrány: Gyakrabban kell elvégezni, mert a felületi eltávolítás miatt, hamarabb visszanő a szőrszál. Vigyázni kell, nehogy megsérüljön (vágáskor) a bőr. Minden alkalommal  teljesen új borotvát kell használni. A vékonyabb bőrterületekre nem ajánlott, mert nagyobb a sérülés veszélye. A borotválás sajnos megerősíti a gyantától elvékonyodott szálakat.

 

2.Szőrtelenítő krém.(felületi szőreltávolítás)

Előny: Olcsó, gyors. Mindig kéznél van. Könnyű, bárki meg tudja csinálni. Fontos! Vegyi kezelés. A krém anyaga lúgos, ami oldja a szőrszál anyagát, (ezért lehet szőrteleníteni vele), viszont a bőrt is, ezért a sérülés veszély fennállhat. Csak a gyártó által előírt módon szabad használni. Kevésbé kellemetlen érzés.

Hátrány: Gyakrabban kell elvégezni, mert a felületi eltávolítás miatt, hamarabb visszanő a szőrszál. Vigyázni kell, mert az érzékeny és vékony bőrök, a szőrtelenítő krém anyagára extra érzékenységgel, esetleg allergiával reagálnak. Ezt úgy lehet ellenőrizni, hogy egy kis területen a kezelés előtt bőrpróbát kell végezni, tehát a dobozon lévő használati utasítás szerint előírt módon el kell végezni a kezelést. Ha minden rendben van, akkor lehet a nagyobb területeken alkalmazni. Mivel itt is csak a felületen történik a szőrtelenítés kissé visszaerősödhetnek a szőrszálak. Intim területekre, hajlatokba nem ajánlom.

 

3.Gyantázás.(mély szőreltávolítás)

Előny: alaposabb szőrtelenítés, ritkábban kell elvégezni, mert kihúzza a szőrszálakat a szőrtüszőből.

Fontos! Gyantázás előtt fertőtleníteni kell a területet. A lehúzáskor figyelni kell, hogy a megfelelő irányba történjen a szőrtelenítés (mindig a szőrszálak növésével ellentétben).

Hátrány: Ragad, folyik, külön elkülönített helyen kell végezni, az összekenés miatt. Drágább, nehezebben elvégezhető technika . Kellemetlen érzésre. Nem mindenki tudja megcsinálni. A hideg gyantákat nem ajánlom, sajnos nem hatékonyak. A meleg gyantákkal vigyázni kell, mert a magas (melegíteni kell) hőmérséklet bőrsérülést okozhat. A nem megfelelő lehúzás miatt bevérzés fordulhat elő. Mindig a gyártó által előírt módon kell használni

 

4.Epiláló gép.(mély szőreltávolítás)

Előny: Alaposabb szőrtelenítés, ritkábban kell elvégezni, mert kihúzza a szőrszálakat a szőrtüszőből. Használat előtt a bőrt és a gépet fertőtleníteni kell. Fontos! A gép használata előtt fertőtleníteni kell a területet.

Hátrány: Drágább, nehezebben elvégezhető, technikás. Fájdalmas érzés. Lassú. Az érzékeny területeken, hajlatokban nem lehet tökéletesen és biztonságosan használni. Nem mindenki tudja megcsinálni. Nem steril technika, mert a kezelőgép fejét nem lehet tökéletesen fertőtleníteni. Figyelni kell a megfelelő használatra. Mindig a gyártó által előírt módon kell használni. Sajnos a gép nem tudja alaposan kihúzni a szőrszálakat, ezért gyakran csak eltöri / betöri a szálakat. Ezért sok a bőr alá növés és az emiatt kialakult pigmentezettség (a bőrön fehér vagy barna foltok alakulnak ki).

 

5.Csipeszelés.(mély szőreltávolítás)

Előny: alaposabb szőrtelenítés, ritkábban kell elvégezni, mert kihúzza a szőrszálakat a szőrtüszőből. Olcsó, csak egy szemöldök csipesz kell hozzá. Könnyű, bárki meg tudja csinálni. Fontos! Lehetőleg fürdés után, a törölköző száraz bőrön kell elvégezni. Mindig a szőrszál növésével meg egyezőleg kell kihúzni a szőrszálakat. A használata előtt fertőtleníteni kell a területet.

Hátrány: Lassú módszer, egy nagyobb terület szőrtelenítése sokáig eltarthat. Kellemetlen érzés.

 

Címkék

Megosztás

Szóljon hozzá Ön is!

Tájékoztatjuk, hogy hozzászólása csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.


Ide kattintva elolvashatja az Adatvédelmi Tájékoztatót