Colette kozmetika - Blog

Szemöldök szedés otthon

Hogyan tudod otthon a rakoncátlan, kinőtt szemöldöködet jól kiszedni?

Ha úgy látod a tükörbe nézve, hogy elhanyagolt lett a szemöldököd és jó lenne formába hozni, ne ess kétségbe, segítünk "kiszedni". Megtanítunk a helyes technikára és a felsorolt tippek segítségével, biztos tudással nekiláthatsz majd.

Szerencsés időszakban vagyunk. Néhány éve már a természetes szemöldökforma a divat, és ez a trend tartja magát. A legnagyobb sztárok szemöldökén jól láthatod ezt. Ők nagyon jól tudják az alapszabályt, hogy nem ajánlott a szemöldököt vékonyra szedni, inkább csak a természetes formáját megtartva, kicsit igazítani, formába kell hozni. Ehhez számos üzletben árulnak már hozzá való eszköszöket, kiegészítőket (álogathatsz kedvedre), tehát minden adott. Most már csak a megfelelő technikát kell eljajátítanod.

 

Kövesd STEP by STEP szemöldökszedési útmutatónkat (nőknek és férfiaknak egyaránt ajánljuk)

1.lépés A legfontosabb kellékek, ami nélkül nincs jó szemöldökszedés, a csipesz és egy szemöldök formázó kefe. Szerezz be őket,megéri. Minden nagyobb kozmetikai márkának van szemöldökcsipesze.(pl.MAC, L'ORÉAL PARIS, BOBBI BROWN,SHISEIDO stb), Ha biztosra akarsz menni, akkor vegyél erre a célra kialakított, speciális szettet, amiben megtalálod az összes kelléket (por ceruza,formácó kefe, csipesz stb.)

2 lépés Mielőtt nekilátnál a munkának, ki kell választanod, milyen szemöldökforma és stílus illik az arcodhoz. A természetes formájú szemöldök a szem belső zuga fölött szélesebb, és a szemöldök legmagasabb pontjától szépen folytonosan vékonyodik a szem külső zuga felé. A szemöldök optimális hosszúságát a klasszikus ceruzateszttel határozhatjuk meg: A ceruzát először tartsuk függőlegesen az orrcimpánk széléhez igazítva, ahol találkozik a szemöldökvonallal: ez a pont jelöli az ív kezdetének optimális pontját. Utána a ceruza egyik végét változatlanul az orrcimpa mellett tartva mozgassuk a szemünk külső sarkáig, ekkor a ceruza kijelöli a szemöldök ívének végpontját. A jól kialakított szemöldök íve a hossz 3/4 részében emelkedik és 1/4 részében lejt.A szimmetrikus, megfelelő hosszúságú szemöldök csodálatos keretet ad az arcnak, összhangot teremt az arc pontjai közt.

3.lépés Fontos! Mindig jól előkészített, tiszta börfelületed legyen. Ezért ha szükséges, mosd meg a teljes arcodat, majd bőrfertőtlenítővel töröld át a területet.

4.lépés  A szedés. Előbb mindenképpen fésüld a szemöldök szálait a kívánt formának megfelelően.Így meglátod, hol vannak rakoncátla felesleges kinőtt szálak, amiket ki kell majd húznod csipesszel. Szemrevételezéssel eldöntheted, hogy alul vagy felül, de a legtöbb szemöldök esetében – persze ha a természetességre utazol – a szemöldöktől távol növő, a formából kilógó és a szemöldököd közötti, az orrnyereg fölötti területet szeded ki. Segítségül előrajzolhatod a kívánt formát szemöldökceruzával, hogy egyfajta szamárvezetőként legyen segítségedre majd.Előfordulhat érzékenység, fájdalom a szedéskor. Ezen úgy segíthetsz, hogy a szemöldöködet jégkockával lehűtöd, mielőtt elkezded. Könnyebben megy a szedés, ha a bőrt megfeszíted: a hüvelykujjaddal és a mutatóujjaddal húzod szét a bőrt. Figyelj, hogy a szálakat mindig a növekedés irányának megfelelően húzd ki, 45 fokban.

5.lépés Vágás. Ha készen vagy fésüld át a szemöldököd lefelé. Ha azt látod, hogy a kiszedett szemöldök ívedben a szemöldök szálak között van hosszabb, igazíts a rövidebbekhez viszonyítva egyforma méretűre őket úgy, hogy egy ollóval levádod a túlnőtt részüket.Ugyanezt ismételd meg, először a szálak felfelé fésülésével, majd ugyanúgy a hosszabb szálak méretre vágásával.Erre a műveletre nem biztos, hogy szükséged lesz, mert vannak olyan szemöldökök, ahol szép egyforma hosszuságúak eredendően a szemöldökszálak.

6.lépés Korrekció.Dermaplening - penge Ezt csak abban az esetben használd, ha nagyon sok sötét, erősebb pihe tallható a szemöldököd körül. Ennél a műveletnél nagyon fontos, hogy megfelelően, nagy odafigyeléssel végezd. Nagyon vigyázz, mert a sérülés előfordulhat.

Ha véletlenül beleszedsz a szemöldököd ívébe, akkor semmi gond, újra kinő, másrészt korrigálni tudod. Hogyan? Szemöldökceruzával kicsit átsatírozod vagy természetesebb, ha utána erre a célra kifejlesztett szemöldök púderrel lefeded, így nem látható majd, ahol hiányos rerületek keletkeztek. A szemöldökceruza vagy a púder színe pont olyan árnyalatú, vagy eggyel világosabb legyen, mint a hajad és a szemöldököd, különben oda a természetesség. Szedés közben többször fésüld át a szemöldököt, így minimális lesz a hibázás esélye. Ha rakoncátlanok a szőrszálak, használj hajzselét vagy szemöldökzselét.

 

Reméljük nagy segítséget adtunk ezzel számodra. Biztosan meg tudod majd csinálni. Sok sikert!:)

Ha kérdésed lenne, segítsérre van szükséged, keress bennünket!

 

 

Címkék

Megosztás

Szóljon hozzá Ön is!

Tájékoztatjuk, hogy hozzászólása csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.


Ide kattintva elolvashatja az Adatvédelmi Tájékoztatót